Tænd for lyset - sluk for hovedet

LED-belysning i brusebadet som wellnesskilde

En tur til troperne? Med en regnbruser med farvet vægbelysning, f.eks. i grøn, kan du få den følelse i dit badeværelse. Eller har du brug for meget lys om morgenen for at starte dagen? Så skal du blot indstille den trinløse farvestyring til din LED-belysning til hvid. Efter en lang dag er en tur under den varme bruser med varme røde og orange farver behageligt.

Belyste nicher til dit brusetilbehør eller lyslinjer på væg og loft eller i hjørnet sørger for mere lys i brusebadet. Forvandl også resten af badeværelset til et wellness-landskab: Indirekte LED-belysning lader badekarret svæve, og hvælvingsbelysning får badeværelset til at virke større.

Alle LIPROTEC-produkter er beskyttet mod vandstråler i henhold til IP65-beskyttelse, og er derfor egnet til brug i vådrum. Hvilke produkter du kan bruge i brusebadet, ses i vores PLAN-område. Der vil du finde en liste over alle produkter med tekniske oplysninger og anvendelsesområder tydeligt forklaret af talende symboler.

Et overblik:

 • Vandtætte LED-lister til bruseren (IP65/IP67)
 • Oplyste nicher til opbevaring af brusetilbehør
 • Opkvikker eller wellness: Trinløs justering af LED-lyset alt efter stemning
 • Central styring af bruse-, badekars- og spejlbelysning
 • Plug & Play-stiksystem eller en kombination til fagfolk

 

Krav? Opfyldt!

Lys i badet

Regler for vådrum

Badeværelset er et vådrum. Ved belysningsdesign skal der tages hensyn til visse beskyttelsesforanstaltninger. For badeværelset er disse angivet i DIN VDE 0100 Del 701.

Denne standard skelner mellem tre beskyttelsesområder:

Område 0

Omfatter det indre af bad og bruser. LIPROTEC-belysningssystemet, herunder kabelføring, anvendes i væg- eller loftområdet. Således skal der ikke tages hensyn til område 0 i vådrum for LIPROTEC-systemet.

Område 1

Begrænses af lodrette overflader omkring bade- eller brusekar, eller hvis der ikke er brusekar, ved de lodrette overflader i en afstand af 120 cm fra bruserhovedet i hvilestilling (f.eks. på en holdestang).
I begge tilfælde gælder grænsen fra færdiggulv op til 225 cm højde. Hvis bruserhovedet eller vandudløbet er højere end den vandrette linje på 225 cm, skal denne højde ses som en grænse.

Område 2

Tilsluttes område 1 fra en dybde på 60 cm. I område 1 og 2 skal armaturerne mindst overholde beskyttelsesklasse IP64 (beskyttelse mod vandstænk fra alle retninger). Hvis der er mulighed for vandstråler, f.eks. vandstråler til massage, kræves der min. IP65-beskyttelse (beskyttet mod vandstråler fra alle retninger). Vores LED-strips har som min. IP65-beskyttelse.

Strømkilder (f.eks. strømforsyninger) skal være uden for område 1 og 2.

Lys i brusebadet? – Ikke noget problem!

Sågar i brusebadet kan man installere LED-belysning med Schlüter-LIPROTEC. Både lysrammen i det øvre område og den niche, der er indlejret i væggen, er udstyret med LED-strips.
 • Schlüter-LIPROTEC-LLPM

  Schlüter®-LIPROTEC-LLPM

  Schlüter-LIPROTEC-LLPM er stikmonterede LED-moduler fremstillet af et fleksibelt, fuldt indkapslet LED-slange med homogen lysspredning og en monteringsprofil af aluminium eller rustfrit stål med trapezstanset monteringsben.

  til produkt
 • Schlüter-LIPROTEC-LLPE

  Schlüter®-LIPROTEC-LLPE

  Schlüter-LIPROTEC-LLPE er LED-moduler fremstillet af et fleksibelt, fuldt indkapslet LED-slange med homogen lysspredning og en monteringsprofil af anodiseret aluminium. Med LED-modulet kan der skabes accentbelysning i væghjørner. Det vedrører både ind- og udvendige hjørner, fortrinsvis i vertikal retning.

  til produkt
 • Schlüter-LIPROTEC-LLP

  Schlüter®-LIPROTEC-LLP

  Schlüter-LIPROTEC-LLP er LED-moduler fremstillet af et fleksibelt, fuldt indkapslet LED-slange med homogen lysspredning og en U-formet monteringsprofil af aluminium.

  til produkt
 • Schlüter-LIPROTEC-LL

  Schlüter®-LIPROTEC-LL

  Bæreprofil i høj kvalitet fremstillet af elokseret aluminium til udførsel af belysning i vægbeklædninger, nicher eller reoler og elementer.

  til produkt
 • Schlüter-LIPROTEC-LLE

  Schlüter®-LIPROTEC-LLE

  Bæreprofil i høj kvalitet af eloxeret eller farvebelagt aluminium til montering af forskellige Schlüter-LIPROTEC-ES LED-strips. Med profilen kan der skabes accentbelysning i væghjørner.

  til produkt
 • Schlüter-LIPROTEC-WS/-WSQ

  Schlüter®-LIPROTEC-WS/-WSQ

  Bæreprofil af elokseret aluminium til belysning af foranstillede vægflader.

  til produkt
 • Schlüter-LIPROTEC-WSK

  Schlüter®-LIPROTEC-WSK

  Bæreprofil af elokseret aluminium til belysning af foranstillede vægflader.

  til produkt
Illustreret prisliste LIPROTEC 2019
Yderligere informationer

LIPROTEC brochure som download

Brochure som PDF