Spørgsmål og svar

 • Hvilke mål har dekorationsrammesættet?

  Dekorationsrammesættet indeholder alt hvad du behøver for at skabe elegante rammer i formatet 118,5 x 93,5 cm med imponerende LED belysning. Dekorationsrammen er egnet til at holde spejle eller dekorationselementer op til 6 mm tykke og en maksimal vægt på 16 kg.

 • Skal jeg ved planlægningen tage højde for kontaktens position?

  Kontakten (senderen) styrer receiveren via et trådløst signal. Alt efter receiverens position kan senderen placeres op til 50 m væk. En mekanisk fastgørelse gennem boring er ikke absolut nødvendig. En specialtape gør det muligt at fastgøre kontakten uden problemer efter kundens ønsker.

 • Husker systemet min farvetemperatur, eller skal jeg altid indstille den på ny?

  Vores receiver til styring af farvetemperaturen af hvide LED-strips byder på muligheden for at gemme 4 faste farvetemperaturer. Hver enkelt farvetemperatur kan desuden ændres individuelt og gemmes vedvarende.

 • Kan jeg belyse rum med mine yndlingsfarver?

  Vores receiver til styring af de kulørte LED-strips byder på muligheden for at vælge mellem 8 programmerede farver. De gemte farvetoner er afstemt med hensyntagen til den biologiske indvirkning af lys og farver på mennesket.

  Via et farveforløb kan du også gemme din yndlingsfarve temporært eller vedvarende. Denne individuelle programmering foretages via kontakten.

 • Kan jeg fremstille et kulørt lysspil?

  Med vores styring til kulørte LED-strips kan der hentes forprogrammerede farveskift som scener. Med et tryk på knappen afgør du, hvilken stemning du vil aktivere.

 • Er det korrekt, at bestemte lystfarver liver op eller gør en træt?

  Man bliver træt, hvis der er for lidt lys.

  Hvidt dagslys liver op. Dagslys-spektrummet indeholder den biologisk stimulerende blå sektor og opfattes af de fleste mennesker som behageligt. Undersøgelser har vist, at lys, der har et blåt islæt, er særligt velegnet til at live op og endog kan mindske smerter i øjnene og hovedpine.

  Det varmt-hvide lysspektrum virker stimulerende. Lysdioderne fra Schlüter fås med forskellige lysfarver. Se: "Hvor mange farver kan jeg vælge imellem?"

 • Er det rigtigt, at anvendelsen af lamper omkring brusekabiner og badekar er forbudt?

  På badeværelser og i alle andre rum, hvor elementerne elektricitet og vand møder hinanden, gælder nogle helt strenge sikkerhedsregler: For områderne omkring badekar og brusekabiner og også i nærheden af håndvaske skal lamper opfylde beskyttelsestypen IP 64 (beskyttet mod vandsprøjt). Ved vandstråler, f.eks. gennem vanddyser til massage, kræves mindst beskyttelsestype IP 65 (beskyttet mod vandstråler). Beskyttelsestypen angiver egnetheden af elektriske driftsmidler (f.eks. lamper og installationsmateriale) i forskellige omgivelsesbetingelser.
   
  Systemet LIPROTEC opfylder alle krav. Vores LED-strips er forseglet IP 65-konformt. LED-strip og profiler kan således uden problemer anvendes på badeværelser og i andre rum - i hvilke den såkaldte omgivelsesfugtighed kan påvirke LED-teknikken.

  Kun strømforsyningerne, receiverne og kontakterne skal placeres uden for belysningszonerne 1 og 2. 

   

 • Hvem er den passende kontaktperson for lysprofiler? Elektrikeren eller fliselæggeren?

  Som markedsførende inden for fliseprofiler og som udvikler af LIPROTEC-lysprofilerne har vi udviklet et belysningssystem, som kan udlægges særlig nemt. Fliselæggere får med Schlüter-LIPROTEC et LED-system, der er nemt at installere, på grundlag af aluminiumsprofiler af høj kvalitet fra det markedsførende firma inden for fliseprofiler. 240 V-tilslutningen til husets el-system skal selvfølgelig udføres af en elektriker!

  Tip: Plug & Play-løsninger fra LIPROTEC EASY er særligt velegnede til begyndere og til alle dem, der gerne vil afprøve Schlüter-LIPROTEC.

 • Forstyrrer lyset ikke, når man lægger makeup?

  Professionelle makeup-spejle kombineres som regel med LED-belysning. Disse makeup-spejle, der bliver belyst med LED-strip i neutral hvid, er ideelle, fordi de kan belyse særlig målrettet.

  Hvis du har brug for professionelt lys i forbindelse med makeup, råder vi til at bruge farvetemperaturen neutral hvid. 

 • Hvad gør jeg, hvis en lampe falder ud?

  LED-dioder kræver ekstremt lidt vedligeholdelse. Desuden har de et lavt forbrug og er effektive. Vores LED-mærkeprodukter holder 30.000 til 40.000 timer. Ved en gennemsnitlig brændetid på tre timer dagligt er det en løbetid på 36 år.

  LIPROTEC-profilerne er desuden opbygget på en sådan måde, at lyskilder også kan udskiftes i monteret tilstand.

 • Kan Schlüter-LIPROTEC kun monteres i kombination med fliser?

  Schlüter-LIPROTEC er lige så fleksibel og individuel som dig.

  Uanset om du vil fremhæve dekorationselementer, border, billeder eller spejle, kan du med en enkel skyggeliste sætte dit præg på tingene med indirekte lys... Schlüter-LIPROTEC er fremragende afstemt i forhold til keramik. Men den kan også monteres med mange forskellige vægbelægninger. 

 • Findes der LED-strips, der giver et flot hvidt lys, de ser altid så blå ud?

  Gennem nye teknologier er LED-farvetemperaturer blevet egnede til boliger. Takket være en særlig belægning leverer LED-strips et behageligt varmt hvidt lys.

  Alle LED-strips kan dæmpes trinløst via en tilhørende styringsteknik. 

 • Har jeg brug for særlig viden for at montere LIPROTEC?

  LIPROTEC-profiler kan montres af alle, lige så nemt som de velkendte Schlüter-profiler. For LED-strips skal du blot læse monteringsvejledningen. Tilslutningen af transformeren til el-nettet må kun udføres af en elektriker.

 • Er belysningen beskyttet mod vandsprøjt eller vandstråler?

  LIPROTEC opfylder alle krav og sikkerhedsforskrifter for el i fugtige rum. Vores LED-strips er forseglet IP65/IP67-konformt. LED-strips og profiler kan således anvendes på badeværelser og i andre rum - i hvilke den såkaldte omgivelsesfugtighed kan påvirke LED-teknikken.

 • Med hvilke materialer kan jeg opbygge væggene med?

  Glas, spejle, dekorationsplader m.m.

 • Har jeg brug for en elektriker til kabelføringen?

  Også til kabelføringen tilbyder vi dig det komplette tilbehør. Særlig praktisk: Schlüter-KERDI-BOARD monteringsmodulerne med forfræsede kabelkanaler. De kan optage den todelte kabelkanal Schlüter-LTZKK2010. Kablerne lægges blot forfra ind i kanalen. Fliselæggeren udlægger kabeltilførslen til de enkelte LED-strip i forbindelse med monteringen af fliserne. At klemme enkelte LED-strips sammen og tilslutningen af receiveren samt forbindelsen til den sekundære (24V) strømtilslutning af strømforsyningen kan ligeledes overtages af fliselæggeren. Fordelen: Ikke noget fagområde skal vente på et andet.

  Tilslutningen af strømforsyningen til el-nettet må dog kun udføres af en elektriker.

 • Kan jeg kombinere systemet med andre lyskontakter?

  Schlüter-LIPROTEC råder over en styring med forprogrammerede funktioner, og derfor skal der anvendes de systemvalgte kontakter og receivere. Intelligente "links" mellem flere kontakter er muligt.

 • Hvor mange farver kan jeg egentlig vælge imellem?

  Mulighederne med moderne LED-lysteknik fra Schlüter-LIPROTEC  for at skabe det rigtige lys er nærmeste uendelige. 

  Du kan vælge mellem 2 faste hvide lystyper (varm hvid og neutral hvid), trinløst variabelt hvidt lys (3.000 - 7.000 kelvin) og kulørt lys med op til 16 millioner farvetoner.

 • Hvorfor opfattes LED-strips fra Schlüter som robuste?

  Vores LED-strips er komplet støbte eller beklædt med en krympeslange og således beskyttet mod påvirkning udefra.

 • Er Schlüter-LIPROTEC et miljøvenligt system?

  Ja, for LED-strips indeholder ikke noget giftigt kviksølv og sparer sammenlignet med almindelig lyskilder endda op til 90 procent energi.

 • Hvad er og kan en diffuserende skærm?

  Schlüter-LIPROTEC byder på muligheden at generere forskellige lyseffekter gennem optagelse af to forskellige diffuserende skærme. Hvis den diffuserende skærm kan ses af beskueren i hovedvisningen, taler man om „direkte belysning“.

  Som eksempel byder den diffuserende skærm Schlüter-LIPROTEC-VBD med henblik på den indirekte lysudstråling på en ekstra direkte 3 mm bred lysstribe i forsidevisningen. Men denne lysstribe opfattes ikke som blænding, da lysmængden er reduceret på det sted af den diffuserende skærm.

  En "indirekte lysudstråling" udføres for det meste via en tilstødende vægbelægning. Beskueren kigger ikke umiddelbart ind i lysfladen.

  Således kan man med to diffuserende skærm-systemer opnå forskellige lyseffekter for den samme optagelsesprofil. Det er nemt at montere de diffuserende skærme: Bare clips dem på!

 • LED-strip minder ofte om julelyskæde-belysning. Hvordan opnår man et jævnt lysbillede?

  Schlüter-LIPROTEC-ES er højeffektive LED-strips, der er særligt udviklet til anvendelse i Schlüter-lysprofiler. De specielt udviklede LED-strips har en særlig tæt afstand mellem LED-punkterne, og opfylder vores krav.

  Sammenspillet af profil, diffuserende skærm og LED-strip er afstemt i forhold til hinanden på en sådan måde, at der opnås en særlig homogen lysfordeling. På den måde kan der ikke opstå indtrykket af en "lyskæde".

Illustreret prisliste LIPROTEC 2019
Yderligere informationer

LIPROTEC brochure som download

Brochure som PDF