Lys skaber atmosfære

Lys er arkitekturens fjerde dimension. Der findes stadig flere muligheder for at skabe rum med lys og heldigvis – takket være Schlüter-Systems – bliver det også stadig nemmere.

Lys er poesi. Den rigtige belysning spiller en stor rolle ved indretning og hygge. For lys skaber en atmosfære, får rummet til at virke større, fremhæver spændende detaljer i rummet og får mørke hjørner til at forsvinde.

Lys i baggrunden er vigtig for at belyse et rum. Du har brug for punktuelle spotlights for at arbejde, lave mad eller læse. Hængelamper producerer f.eks. et jævnt lys, men kaster skygger. Ideelt kombineres de derfor med andre lamper.

Væglamper skaber et blødt lys og er velegnet som baggrundsbelysning. Projektører, som kaster deres lys mod loftet, sørger for flotte effekter. Et rum bør altid have flere lyskilder.

Spørgsmål og svar

 • Er det rigtigt, at anvendelsen af lamper omkring brusekabiner og badekar er forbudt?

  På badeværelser og i alle andre rum, hvor elementerne elektricitet og vand møder hinanden, gælder nogle helt strenge sikkerhedsregler: For områderne omkring badekar og brusekabiner og også i nærheden af håndvaske skal lamper opfylde beskyttelsestypen IP 64 (beskyttet mod vandsprøjt). Ved vandstråler, f.eks. gennem vanddyser til massage, kræves mindst beskyttelsestype IP 65 (beskyttet mod vandstråler). Beskyttelsestypen angiver egnetheden af elektriske driftsmidler (f.eks. lamper og installationsmateriale) i forskellige omgivelsesbetingelser.
   
  Systemet LIPROTEC opfylder alle krav. Vores LED-strips er forseglet IP 65-konformt. LED-strip og profiler kan således uden problemer anvendes på badeværelser og i andre rum - i hvilke den såkaldte omgivelsesfugtighed kan påvirke LED-teknikken.

  Kun strømforsyningerne, receiverne og kontakterne skal placeres uden for belysningszonerne 1 og 2. 

   

 • Hvem er den passende kontaktperson for lysprofiler? Elektrikeren eller fliselæggeren?

  Som markedsførende inden for fliseprofiler og som udvikler af LIPROTEC-lysprofilerne har vi udviklet et belysningssystem, som kan udlægges særlig nemt. Fliselæggere får med Schlüter-LIPROTEC et LED-system, der er nemt at installere, på grundlag af aluminiumsprofiler af høj kvalitet fra det markedsførende firma inden for fliseprofiler. 240 V-tilslutningen til husets el-system skal selvfølgelig udføres af en elektriker!

  Tip: Plug & Play-løsninger fra LIPROTEC EASY er særligt velegnede til begyndere og til alle dem, der gerne vil afprøve Schlüter-LIPROTEC.

 • Kan jeg fremstille et kulørt lysspil?

  Med vores styring til kulørte LED-strips kan der hentes forprogrammerede farveskift som scener. Med et tryk på knappen afgør du, hvilken stemning du vil aktivere.

Vis alle spørgsmål